46a Gala del Premi Vila de Martorell 2021

46a Gala del Premi Vila de Martorell 2021

La Gala de la 46a edició del Premi Vila de Martorell, presentada per l’actriu Àngels Bassas, ha desvetllat els guanyadors d’aquest any el dia de Sant Jordi a El Progrés amb la intervenció del grup Henka, amb Eugeni Muriel, guitarra, i Carlos Copado i Sandra Morera, veus.

El jurat presidit per Àlex Susanna i integrat per: Anna Bou Jorba, Meritxell Nus Gallart, Jordi Julià Garriga i Marcel Riera Bou, després de valorar les 177 obres presentades, ha atorgat el Premi al millor llibre de poesia castellana a l’obra Mecánica, de Vicente Luís Mora, i el Premi al millor llibre de poesia catalana al llibre de poemes Runes, d’Alba Camarasa Baixauli. Els dos guanyadors han rebut el premi de 2.000 € i l’edició del llibre.

Quant al jurat del Premi de traducció de clàssics ‘Memorial Montserrat Ros’, integrat per: Jaume Pòrtulas Ambròs, Pere J. Quetglas Nicolau, Carles-Jordi Guardiola Noguera i Jordi Raventós Barlam, ha decidit atorgar el premi, entre les 9 obres presentades, a l’obra Epigrames, de Marcial, presentada per Jaume Juan Castelló que obté 2.000 euros i la publicació de l’obra amb l’editorial martorellenca Adesiara.

El jurat de Premi de microrelat, amb el jurat integrat per: Marc Artigau Queralt, Susana Camps Perarnau, Mònica Fulquet Tenas i Jesús Lana Voltà, ha atorgat el premi, entre 255 obres, a Remeis casolans, de Salvador Barberà Sández.

Pel que fa als Premis locals, el jurat integrat per: Erika Bermejo Santiago, Alba Bohigas Condal, Jordi Morera Oliveras, Salomé Orteu Mesalles, Mercè Parera Raspall i Montserrat Torras Salvat, ha atorgat el premis següents, entre les 38 obres presentades:

Premi per als alumnes del cicle superior de primària a les obres: El meu balcó (poema), d’Ona Estruch Barnet, i Somni o realitat (conte), d’Iván Garcés Rodríguez, els quals obtenen com a premi un taller d’escriptura. Les obres premiades en la franja d’alumnes de 12 i 18 anys han resultat: Carpe diem (poema), de Montserrat Franco Gil, i Tela d’un conte complex (conte), d’Abril Castillo Camacho, les quals s’emporten 75 euros i un taller d’escriptura.

Entre els adults el jurat concedeix els premis a: Pensaments (poema), de Montserrat Barlam Bruquetas ,  L’estrelleta platejada (conte), de Sílvia Moncho Blasco, amb un premi de 100 euros i un taller d’escriptura per a cada obra guanyadora. El jurat ha fet una menció especial per la qualitat del llibre de poesia a l’obra A cau d’orella, de Paula Garcia Solís, i ha atorgat a l’obra La foradada, el premi al millor llibre de prosa, de la qual és autora Llum Saumell Pascual amb un premi de 780 euros, la publicació del llibre i un taller d’escriptura.

Més informació: https://martorelldigital.cat/alba-camarasa-vicente-luis-mora-i-llum-saumell-son-els-tres-grans-guardonats-al-retornat-premi-vila/

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.