Guanyadors del 47è Premi Vila de Martorell

Guanyadors del 47è Premi Vila de Martorell

S’ha fet públic el veredicte de 47è Premi Vila de Martorell a la Gala presentada a El Progrés en un acte públic acompanyats de l’alcalde, Xavier Fonollosa, del regidor de Cultura; Andreu González, de la resta de regidors de govern i del president del jurat, Àlex Susanna. L’acte, presentat per Mirna Vilasís, ha fet un homenatge a Jaume Muxart amb motiu de centenari del seu naixement i ha tingut l’acompanyament musical dels cantants i compositors Mirna Vilasís i  Xavi Múrcia.

El barceloní Joan Manuel Homar n’ha estat el guanyador en la categoria de poesia en català amb l’obra poètica ‘Ningú’ que és “la continuació de dos llibres anteriors, on el fil conductor és la identitat, tan necessària i tan difícil alhora”.  Ha estat professor titular del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona més de 30 anys, i ha publicat anteriorment els llibres de poemes On mai no fosqueja (2012), ‘La lentitud de la mirada’ (2017) i La pell recorda (2020).

De la seva banda, Imanol Ulacia l’ha aconseguit en llengua castellana pel llibre de poemes ‘El mundo. L’autor resident a Zumaia ha llegit tres poemes que l’integren i ha dit que per ell, la poesia és “la que està encara per fer”. Ulacia és Doctor en Psicologia i Premi extraordinari de doctorat per la Universitat del País Basc a la Facultat de Psicologia, i exerceix de professor i d’investigador. Autor de diverses publicacions científiques, ha escrit dos llibres de poesia: Bar Kabi i Rocas de Itzurun.

CATEGORIA OBERTA

Premi per al millor llibre de poemes en català: Ningú, de Joan Manuel Homar. Obté 2.000 euros i l’edició del llibre.

Premi per al millor llibre de poemes en castellà: El mundo, d’Imanol Ulacia Aramendi. Aconsegueix 2.000 euros i l’edició del llibre.

Premi a la millor traducció de clàssics ‘Memorial Montserrat Ros’: Cal·lírroe, de Caritó, de Jaume Almirall i Sardà. Obté 2000 euros i la traducció de l’obra.

Premi al millor microrelat: El llenç, d’Albert Garcia Elena. Dotat amb 400 euros.

PREMIS LOCALS

Premi per a adults al millor llibre en prosa: Kurt schwitters (1887-1948), de Joan Isart Alemany. Dotat amb 780 euros, un taller d’escriptura a la Biblioteca i la publicació del llibre.

Premi per a adults per al millor conte. El tío Garañuela, de Manuel Pablos Esteban. 100 euros i un taller d’escriptura a la Biblioteca.

Premi per a adults al millor poema. Aquesta tarda el sol, d’Andrea Montoya Gil. 100 euros i un taller d’escriptura a la Biblioteca.

Premi per als alumnes entre 12 i 18 anys al millor conte. Dian Fossey, de Laia Hernández Munné. 75 euros i un taller d’escriptura a la Biblioteca.

Premi per als alumnes entre 12 i 18 anys al millor poema. Vertigen, de Júlia Folqué Lastra. 75 euros i un taller d’escriptura a la Biblioteca.

Premi per als alumnes del cicle superior de primària al millor conte. La llanterna màgica, de Natàlia Álvarez Fuentes. Un taller d’escriptura a la Biblioteca.

Premi per als alumnes del cicle superior de primària al millor poema. El mar, d’Eva Arias Muñoz. Un taller d’escriptura a la Biblioteca.

ACTES PREMIS

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.